Browsing Facultad de Ciencias Agropecuarias by Author "León, Alberto Edel"
Now showing items 1-4 of 4
-
Efecto de la selección recurrente sobre el comportamiento agronómico e industrial en trigo cultivado bajo distintos sistemas de labranza
Maich, Ricardo Héctor (2017)El objetivo general de esta tesis doctoral fue el de analizar los cambios producidos a nivel de variables agronómicas e industriales en trigo sujeto a un esquema de selección recurrente (SR). Durante el bienio 2011-2012, ... -
Effect of wholewheat flour particle shape obtained by different milling processes on physicochemical characteristics and quality of bread
Navarro, José Luis; Moiraghi, Malena; Quiroga, Fernanda Micaela; León, Alberto Edel; Steffolani, María Eugenia (2020)Research background. Wholewheat flour is a very good source of nutritional compoundsand functional ingredients for human diet. However, it causes negative effect on breadquality. Different milling techniques can be used ... -
La pandemia COVID-19 es el resultado del modelo de apropiación de la naturaleza
Díaz, Sandra; Cáceres, Daniel Mario; León, Alberto Edel; Presman, Carlos; Bernardello, Gabriel; Perillo, María Angélica; Robledo, Carlos Walter; Vivas, Laura; Balzarini, Mónica Graciela; Navarro, Joaquín; Cabido, Marcelo (2020)La pandemia COVID-19 producida por el coronavirus SARS-CoV-2 (OMS,2020) ha desencadenado una crisis global que trasciende largamente la dimensión sanitaria y afecta a toda la humanidad. Es claro también que no es una ... -
Utilization of kañawa (chenopodium pallidicaule aellen) flour in pasta making
Bustos, Mariela C.; Ramos, María Isabel; Pérez, Gabriela Teresa; León, Alberto Edel (2019)Kañawa (Chenopodium pallidicaule Aellen) is an Andean crop harvested in Bolivia and Perú. Because of the characteristics and properties of kañawa seed, its flour can be used to replace partially wheat flour in pasta to ...